PRIME FIT kahvakuulaharjoittelu

Prime FIT™ kahvakuula-harjoittelussa korostuvat oikean suoritustekniikan löytäminen, liikkuvuuden ja koordinaation sekä luonnollisesti voiman parantaminen. Käytämme harjoitusvälineinä pääasiassa kahvakuulia, levypainoja sekä oman kehon painoa. Harjoituksissa korostuvat kamppailu-urheilun lajianalyysien pohjalta tehdyt harjoitteet. Lihasten suorituskyvyssä nopeus ja kimmoisuus ovat tärkeässä roolissa sekä turvallinen maksimaalisen voimantuotto.

primefit-2x-023

Kahvakuulailu

Suomeen rantautunut kahvakuula on entisaikojen venäläisten voimamiesten harjoitteluväline (Girya – englanniksi kettlebell).

Kahvakuula harjoittelu tarjoaa monipuolista lihasvoimaa, kehonhallintaa sekä liikkuvuutta. Harjoittelu on toiminnallista ja vauhdikasta!

Kuntopiiri-tyyppiset harjoitukset vahvistavat hengitys- ja verenkiertoelimistöä.

primefit-2x-020

Harjoittelu sopii kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta. Aiempi kokemus kahvakuula-harjoittelusta ei ole tarpeen. Ohjaajamme opettavat uusille harjoittelijoille liikkeiden oikeat ja turvalliset suoritustavat. Harjoittelija voi itse valita harjoituksen rasituksen.

kahvakuulat

Prime Fightersin salilta löytyy runsaasti eri painoisia kuulia: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 sekä 32 kilon painoisia. Meillä on pääasiassa Compact-mallin lujateräs kahvakuulia, jotka ovat saman kokoisia painosta riippumatta. Harjoittelu kevyemmillä kuulilla on helpompaa, kun kuulan koko on iso.

Salilta löytyy myös viisi Olympia-levytankoa, jotka mahdollistavat monipuolisemman harjoittelun.

primefit-2x-024

Harjoitukset koostuvat lämmittelystä, jossa keho valmistetaan tulevaan harjoitukseen. Lämmittelyn jälkeen yleensä opetellaan liikkeiden yksittäiset suoritukset. Kun liikeradat on kunnossa, yhdistetään liikkeet erilaisiin kombinaatioihin ja kuntopiireihin. Harjoitusten liikkeet koostuvat sekä kehonpainoharjoittelusta, että kahvakuulaharjoittelusta.

Harjoituksemme kestävät 40 minuuttia ja 60 minuuttia. 60 minuutin harjoituksessa on enemmän aikaa harjoitella liikkeiden oikeita suoritustapoja. 40 minuutin harjoitus on monesti intensiivisempi.

Kesäisin harjoituksia voidaan pitää myös ulkona, jolloin harjoitteluun saadaan lisää monipuolisuutta, mielenkiintoa ja haastetta eri tyyppisten heittoharjoitteiden avulla.

kahvakuula-ulkotreeni

Kahvakuulassa voidaan myös kilpailla. Kyse on kahvakuulaurheilusta alkuperäiseltä nimeltä girevoy sport (GS). Kilpailussa on 10 minuutin aikaraja, jonka aikana kilpailija suorittaa mahdollisimman monta liiketoistoa yhdellä tai kahdella kuulalla. Kilpailulajeina ovat tempaus, työntö sekä erikseen kilpailtava rinnalleveto-työntö-kombinaatio (long cycle).

Virallisissa kansainvälisissä kisoissa käytettävät painot ovat miehillä 24 ja 32 kg sekä naisillä 16 ja 24 kg. Tempaus suoritetaan yhdellä kuulalla ja muut kilpailulajit kahdella kuulalla. Kuulaa ei saa laskea välissä maahan 10 minuutin aikana.