Aloita Krav maga

Ilmoittaudu Krav maga tunnille – tutustumiskerta on ilmainen!

Krav maga on kotoisin Israelista. Termi on hepreaa ja tarkoittaa suomeksi kontaktitaistelua. Alun perin sotilaiden käyttöön kehitetty menetelmä on jalostettu itsepuolustukseen sopivaksi. Krav maga sopii periaatteessa kaikille miehille ja naisille koosta ja kunnosta riippumatta.

Lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen, saat tarkemmat tiedot tunnista. Lisätietoa harjoittelusta saat täältä.

Tutustumiskerta on ilmainen!

Mitä on Krav Maga?

Krav maga on kotoisin Israelista. Termi on hepreaa ja tarkoittaa suomeksi kontaktitaistelua. Alun perin sotilaiden käyttöön kehitetty menetelmä on jalostettu itsepuolustukseen sopivaksi. Krav maga sopii periaatteessa kaikille miehille ja naisille koosta ja kunnosta riippumatta. Aikuisten ryhmät ovat yli 15-vuotiaille ja nuoremmille on omat harjoitusryhmänsä kolmessa ikäryhmässä: 6-9v ja 10-13v ja 13-15v. Lisäksi krav magaa harjoitellaan jo Prime KIDS Ryhmässä, jossa meidän 2-6v liikkuvat ja treenaavat yhdessä vanhemman kanssa.

Krav magan tekniikat perustuvat ihmisen luonnolliseen tapaan reagoida henkilökohtaiseen uhkaan. Suoraviivaisuus, yksinkertaisuus sekä realistisuus kuvaavat hyvin lajin luonnetta. Taitojen oppiminen on tämän johdosta suhteellisen nopeaa. Oikoteitä ei ole, mutta aloittaminen ja edistyminen on useimmille helppoa. Normaalit reaktiot vahvistuvat toimiviksi itsepuolustustekniikoiksi, jolloin taitojen karttuessa alussa opittu perus toimintamalli voidaan jalostaa erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi. Jokaiseen tilanteeseen voidaan oppia reagoimaan nopeasti ja oikein!

Krav magan tekniikoihin kuuluu mm. erilaisista otteista irrottautumisia, potkujen ja lyöntien torjumisia sekä nopeita tapoja viedä hyökkääjä maahan. Lyönnit ja potkut kuuluvat myös lajiin. Tekniikoita harjoitellaan pystyssä ja maassa puolustautuen. Tavoitteena on puolustautua mahdollisimman tehokkaasti ja yksinkertaisesti ja yhtenä periaatteena on välttää vaaratilanteita tai ainakin poistua niistä nopeasti ja turvallisesti.

Tekniikka- ja tilanneharjoitteisiin kuuluu myös erilaisten aseellisten uhka- ja hyökkäystilanteiden torjunta. Puolustatumista useaa hyökkääjää vastaan harjoitellaan paljon. Harjoitteilla pyritään ottamaan huomioon tositilanteet joissa voimasuhteet ovat tunnetusti usein epätasaiset.

Prime Fighters valmentajat suorittavat Suomen Krav Maga Liiton ja Olympiakomitean valmentaja ja ohjaajakoulutuksen (vok). Tämän lisäksi erilaiset valmentamisen kotimaiset ja kansainväliset seminaarit ovat osa valmennustoiminnan kehittämistä.